رایان سالار2

وبلاگ تخصصی رایانه09370379255(https://telegram.me/novinfanavari)

رایان سالار2

وبلاگ تخصصی رایانه09370379255(https://telegram.me/novinfanavari)

حافظه های SSD و هیبریدی

حمایت طرح نوین فناوری:

[1/20, 10:25] salar saravani: گزارش «تابناک»، امروز می‌خواهیم درباره حافظه‌های هیبریدی، نحوه کار و مزایای آن‌ها صحبت کنیم؛ تا آنجا که خلاصه وار می‌توان گفت، تفاوت این نوع از حافظه با دو نوع SSD و HDD در نحوه کش کردن داده‌هاست. کش کردن داده‌ها به عملیات ذخیره داد‌های تازه استفاده شده برای کاربری آتی اطلاق می‌شود که عموما بین RAM و CPU انجام می‌شود. این امر منجر به سریع شدن محاسبات آتی و صرفه جویی در زمان می‌شود. 


درایو یا حافظه هیبریدی هم عملیات کش داده‌ها را انجام می‌دهد؛ اما نه در بین RAM و CPU بلکه بین RAM و خود حافظه.

[1/20, 10:25] salar saravani: حافظه هیبریدی چگونه حافظه ای است؟


بگذارید دقیق‌تر بررسی کنیم. تا اواخر سال ۲۰۱۲ تولیدکنندگان حافظه یا HDD – Hard Disk Drive – و یا SSD – Solid State Drive – و یا هر دو آن‌ها را با هم تولید می‌کردند. SSD‌ها در داخل خود از ساختاری شبیه به RAM‌ها برخوردارند و پوشیده از مدارهایی هستند که اقدام به ذخیره اطلاعات با سرعت بالا می‌کنند. بر خلاف HDD‌ها که در آن‌ها هیچ نشانی از عملیات مکانیکی نیست. 


حافظه هیبریدی تلفیقی از HDD و SSD است. در این نوع حافظه، دو نوع ساختار HDD و SSD وجود دارد که از اولی برای ذخیره داده‌ها و از دومی برای کش کردن داده‌ها استفاده می‌شود. در نتیجه، چنانچه بعدا CPU به این داده‌ها نیاز باشد، دسترسی به آن‌ها فوق العاده سریع‌تر خواهد بود. یک حافظه هیبریدی، یک HDD است که از ساختار SSD برای کش کردن داده‌ها بهره می‌گیرد.




همان گونه که می‌دانید، در SSD‌ها خبری از دیسک گردان نیست. بر خلاف آن HDD ساختاری متشکل از دیسک‌های مغناطیسی دارد که داده‌ها روی آن‌ها ذخیره می‌شوند؛ اما در SSD جای این دیسک‌های مغناطیسی را مدارهای الکتورنیکی گرفته‌اند و هیچ عملیات مکانیکی وجود ندارد. در نتیجه سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در آن‌ها بیشتر است.


در حافظه های هیبریدی این هر دو عملیات وجود دارد. نوع Firmwareموجود در این حافظه ها به گونه ای است که نوع داده های استخراج شده را رصد میکند و آن دسته ای را که به میزان بیشتری استخراج شده و مورد استفاده قرار گرفته اند، بر روی بخش SSD ذخیره میکند. در نتیجه زمان بعد که CPU نیاز به آنها  داشته باشد با سرعت بیشتر و بدون نیاز به درگیر کردن دیسک های مغناطیسی قابل دسترس  هستند.


بار اولی که بر روی یک حافظه هیبریدی اقدام به خواندن اطلاعات میکنید سرعت با HDD چندان تفاوتی  ندارد اما به مرور زمان که به استفاده از آن ادامه میدهید، سرعت بازیابی اطلاعات  شما بیشتر خواهد بود.


در نهایت اینکه این تکنولوژی جدید جایگزین مناسبی برای SSD خواهد بود زیرا اینگونه حافظه ها اکنون بهای زیادی در بازار دارند. حافظه های هیبرید میتواند سرعت و ظرفیت را همزمان با یک بهای معقول به کاربران عرضه کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد